1.2. Hygieniapassi

Hygieniapassi-kurssi 1.2. klo 12-14.15 Jokioisten Tietotalolla (ei sisälly työkausimaksuun).

Hygieniapassi tarvitaan, jos työntekijä työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Hygieniapassi-kurssin tavoitteena on läpäistä hygieniapassitesti. Kurssi sisältää hygieniaosaamistestissä vaadittavia osa-alueita sekä testitilaisuuden. Hygieniapassi myönnetään 10.6.2024 lähtien koko nimellä ja suomalaisella henkilötunnuksella. Jos henkilöllä ei ole vielä suomalaista henkilötunnusta, myönnetään hygieniapassi koko nimellä ja syntymäajalla.

Tavoitteiden kuvaus ja keskeiset sisällöt:

Tavoite saavutetaan tutustumalla elintarvikehygieniaosaamisen eri osa-alueisiin:

  • Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatiosta).
  • Ruokamyrkytykset
  • Hygieeninen toiminta
  • Henkilökohtainen hygienia
  • Puhtaanapito
  • Omavalvonta
  • Lainsäädäntö, viranomaiset
    Elintarvikehygieniaa koskeva lainsäädäntö on haettavissa Maa- ja metsätalousministeriön sivulta (lainsäädäntöhakemiston l-rekisteri)

Kurssimaksu 43€. Lisätiedot kurssista ja ilmoittautuminen.

1.2. Hygieniapassi

Hygieniapassi-kurssi 1.2. klo 12-14.15 Jokioisten Tietotalolla (ei sisälly työkausimaksuun).

Hygieniapassi tarvitaan, jos työntekijä työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Hygieniapassi-kurssin tavoitteena on läpäistä hygieniapassitesti. Kurssi sisältää hygieniaosaamistestissä vaadittavia osa-alueita sekä testitilaisuuden. Hygieniapassi myönnetään 10.6.2024 lähtien koko nimellä ja suomalaisella henkilötunnuksella. Jos henkilöllä ei ole vielä suomalaista henkilötunnusta, myönnetään hygieniapassi koko nimellä ja syntymäajalla.

Tavoitteiden kuvaus ja keskeiset sisällöt:

Tavoite saavutetaan tutustumalla elintarvikehygieniaosaamisen eri osa-alueisiin:

  • Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatiosta).
  • Ruokamyrkytykset
  • Hygieeninen toiminta
  • Henkilökohtainen hygienia
  • Puhtaanapito
  • Omavalvonta
  • Lainsäädäntö, viranomaiset
    Elintarvikehygieniaa koskeva lainsäädäntö on haettavissa Maa- ja metsätalousministeriön sivulta (lainsäädäntöhakemiston l-rekisteri)

Kurssimaksu 43€. Lisätiedot kurssista ja ilmoittautuminen.

Sivustolla käytetään evästeitä palvelun turvallisuuden, tehokkuuden ja käytettävyyden takaamiseksi. Lähtökohtaisesti sivustolla käytetään ainoastaan välttämättömiä evästeitä (esimerkiksi kieliversio ja sisäänkirjautuminen). Julkaisujärjestelmän oma tilastointi ei kerää henkilötietoja (esim. IP-osoitteita).Käyttäjän itse syöttämät tiedot saatetaan tallentaa palvelimellemme, mikäli tallentamiseen on selkeä tarve (esimerkiksi palautelomake, johon halutaan vastaus). Tallennetut tiedot säilytetään luottamuksellisina.